SKLADOVÁNÍ MANDLÍ

správné skladování mandlí je základem pro správnou kvalitu, chuť a trvanlivost mandlí


  • Pražené mandle - je potřeba chránit před kyslíkem
  • Mandle skladujte v suchu a chladnu > 10 ° C / 50 ° F a > 65% relativní vlhkosti vzduchu
  • Mandle skladované za studena (> 5 ° C / 41 ° F a> 65% relativní vlhkosti) - celé přírodní mandle lze skladovat po dobu dvou let bez významné ztráty kvality
  • Mandle chrańte před hmyzem a domácích zvířat
  • Mandle nevystavujte silným zápachům, mandle mohou absorbovat pachy nebo jiné materiály, pokud jsou vystaveny po delší dobu
  • Vlhkost mandlí by měla být 6% nebo méně


Jak poznáme že jsou mandle žluklé?

mandli rozkrojte na polovinu a podívejte se na bílou část. V případě, že vnitřní část mandlí je žlutá nebo má voštinovou strukturu, pak ji zlikvidujte. 

Doporučení:

zakoupené mandle co nejrychleji spotřebujte, zabráníte tak nežádoucímu žluknutí. Při skladování vždy vybírejte suché a chladné místo (do teploty 25°C), což platí dvojnásobně při letních teplotách. Po nějakém čase od sklizně se v mandlích sníží obsah vody a ztvrdnou. I takto se však dají jíst syrové nebo se mohou jemně opražit. Při pražení sice ztratí část svých vitaminů, ale změknou a stanou se stravitelnější.

Upozornění:

mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle nejsou hořké a mají jemně oříškovou vůni. Mandle skladujeme v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až dva roky.

Mandle jsou zdravé ořechy, ale je třeba je konzumovat s mírou. Hořké mandle obsahují kyanid a proto by jste jich neměli jíst příliš mnoho. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY: Mandle na  BLOGU

Přečtěte si, co je nového
 

Mandle sa pestujú na mnohých miestach, např. USA, Španielsko, Irán, Saudská Arábia, Libanon, Turecko, Sýria, Jordánsko a Izrael. Mandle jsú výživné, plné energie a ľahko dostupné. Tradičné sladké mandle sú jedlé, zatiaľ čo tie horké sa používajú na výrobu mandľového oleja. Zvyčajne sa jí surová, ale mnoho ľudí tiež pridáva ako prísady do šalátov,...

Mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě, byly nalezené v severní Africe, západní Asii a ve středomořských oblastech. Historické záznamy uvádí, že je naši předci znaly jíž před více jak 4000 roky. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř...

Mandle je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníky všeobecné (Amygdalus communis) rastúce prevažne v subtrópoch (Kalifornia, Grécko, Austrália, Španielsko atď ..).

Almond 2017
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky