JAK VYROBIT DOMÁCÍ NUTELLU?

Jak si vyrobit domácí nutellů z lískových ořechů, datlí a kakaa:

  • 200g mandlí (alternativně lískových ořechů)  - nerestujeme
  • hrst vypeckovaných datlí (alternativně přírodní sladidlo nebo datlovou pastu)
  • kakaový prášek podle chuti, já dávám polévkovou lžíci, ale mohou být i 4 lžíce
  • alternativně 1-2 lžíce rostlinného mléka
  • na mírné rozředění, pokud bude potřeba. 100ml mléka, kdo s ním má problém, dá vodu, nebo lžíci neutrálního oleje, například slunečnicový, ten nemá žádnou výraznou chuť. Ale pozor, ořechy samy o sobě jsou tučné, mě se víc daří ředit mlékem a déle mixovat.

Nejprve umixujeme ořechy, děláme to tak dlouho, dokud nezačnou pouštět olej. Pokud se nám to nevede, nevadí, přidáme tekutinu, datle, kakao a mixujeme vesele dál. Každý nemá profi mixér nebo sekač co rozdrtí i buvolí kost, tak se nelekejte, když budete mít pocit, že rozmixované ořechy jsou stále suché. Proto si pomáháme tekutinou či olejem. No a to je všechno, máme hotovou čoko-ořechovou pomazánku, kterou sníte sami a teprve druhý pokus předložíte dětem. 

TIP: domácí nutella z avokáda


Domácí nutella z více druhy ořechů

ořechy na močíme přes noc ve vodě a všechny níže uvedené ingredience důkladně umixujeme do hladka. Pokud je směs moc hustá doředíme mlékem, vodou.

Skladování: v lednici nebo ve sklepě 


Varianta 3

všechny níže uvedené ingredience důkladně umixujeme do hladka. Pokud je směs moc hustá doředíme mlékem, vodou. 

  • 1 hrnek přírodních lískových ořechů
  • 1/2 hrnku kvalitního kakaa v prášku
  • 5 lžic sirupu z agáve nebo medu
  • 1 lžíce přírodního vanilkového extraktu nebo obsah 4 lusků
  • 1 lžíce oleje z lískových oříšků
  • špetka soli, skořice nebo vanilky

Alternativně můžeme jednotlivé ingredience nahradit:

  • olej z lískových ořechů nahradíme kokosovým nebo lněným
  • kakao můžeme nahradit karobem
  • další varianta obsahuje mixem ořechů (mandle, lískové, vlašské, para, brazilské, makadamské) 
  • sirup z agáve můžeme nahradit jiným přírodním sladidlem (čekankový sirup, javorový sirup, datlový sirup)


NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY NA NAŠEM BLOGU

Přečtěte si, co je nového
 

Mandle sa pestujú na mnohých miestach, např. USA, Španielsko, Irán, Saudská Arábia, Libanon, Turecko, Sýria, Jordánsko a Izrael. Mandle jsú výživné, plné energie a ľahko dostupné. Tradičné sladké mandle sú jedlé, zatiaľ čo tie horké sa používajú na výrobu mandľového oleja. Zvyčajne sa jí surová, ale mnoho ľudí tiež pridáva ako prísady do šalátov,...

Mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě, byly nalezené v severní Africe, západní Asii a ve středomořských oblastech. Historické záznamy uvádí, že je naši předci znaly jíž před více jak 4000 roky. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř...

Mandle je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníky všeobecné (Amygdalus communis) rastúce prevažne v subtrópoch (Kalifornia, Grécko, Austrália, Španielsko atď ..).

Almond 2017
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky