MANDLE, STUPEŇ KVALITY

Kalifornie / USA je největším producentem mandlí (CCA 80% světové produkce, export do více než 90 zemích světa ), má ideální podmínky pro pěstování (mírné klima, bohatá půda a dostatek slunce), za ní následuje Austrálie a Španělsko. 

Mandle natural

  • Mandle Fancy - nejvyšší kvalita, bez vizuální vady
  • Mandle Extra č.1 - ideální pro potravinářské použití, kde je velmi důležitý vzhled mandlí
  • Mandle No.1 Supreme - pro přímou konzumaci nebo k dalšímu zpracování
  • Mandle Select palic Run - střední stupeň kvality
  • Mandle Standard palic Run - pro zpracování,  blanšírování, sekání, drcení nebo na pastu 
  • Mandle Celé & Broken
  • Mandle Pieces


Skladování mandlí:

  • Pražené mandle - je potřeba chránit před kyslíkem
  • Mandle skladujte v suchu a chladnu > 10 ° C / 50 ° F a > 65% relativní vlhkosti vzduchu
  • Mandle skladované za studena (> 5 ° C / 41 ° F a> 65% relativní vlhkosti) - celé přírodní mandle lze skladovat po dobu dvou let bez významné ztráty kvality
  • Mandle chrańte před hmyzem a domácích zvířat
  • Mandle nevystavujte silným zápachům, mandle mohou absorbovat pachy nebo jiné materiály, pokud jsou vystaveny po delší dobu
  • Vlhkost mandlí by měla být 6% nebo méně

USDA stupně pro přírodní mandle - jsou dobrovolné minimální standardy. Mandlový průmysl z Kalifornie může dodávat mandle jedinečných specifikací zákazníka, a to jak z hlediska velikosti a kvality na základě zaměřených parametrů. 

Chip & Scratch, Split & Broken, dvoulůžkové, nepodobné, částice prachu a cizího materiálu. 



Mandle, články

Přečtěte si, co je nového
 

Mandle sa pestujú na mnohých miestach, např. USA, Španielsko, Irán, Saudská Arábia, Libanon, Turecko, Sýria, Jordánsko a Izrael. Mandle jsú výživné, plné energie a ľahko dostupné. Tradičné sladké mandle sú jedlé, zatiaľ čo tie horké sa používajú na výrobu mandľového oleja. Zvyčajne sa jí surová, ale mnoho ľudí tiež pridáva ako prísady do šalátov,...

Mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě, byly nalezené v severní Africe, západní Asii a ve středomořských oblastech. Historické záznamy uvádí, že je naši předci znaly jíž před více jak 4000 roky. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř...

Mandle je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníky všeobecné (Amygdalus communis) rastúce prevažne v subtrópoch (Kalifornia, Grécko, Austrália, Španielsko atď ..).