MANDLE, ÚČINKY na ZDRAVÍ

  • snížují riziko vzniku Alzheimerovy choroby
  • snižují riziko vzniku cukrovky
  • zdroj omega 3 a 6 mastných kyselin
  • jsou zásadité (mají alkalizující účinek)
  • snížují hladinu cholesterolu v krvi
  • antioxidant ( zbavuje tělo volných radikálů působících v buňkách a tkáních ) vitamin E
  • vhodné pro těhotné a kojící ženy ( podporuje tvorbu mateřského mléka )
  • preventivní prostředek proti rakovině
  • chrání před rozvojem nemocí srdce a cév (flavonoidy)
  • vhodné jako doplněk stravy při akné a ekzémech
  • posilují imunitní systém ( vysoký obsah hořčíku )
  • vhodné pro nervovou soustavu - Brainfood
  • podporují růst vlasů, nehtů zpevňují kosti a zubní sklovinu ( denní kozumace 8-10ks po dobu 60 dní )
  • duševní svěžest až do pozdního stáří nám zaručí již konzumace šesti až osmi mandlí denně
  • vhodné při různých psychických poruchách a neurózách
  • brání rozvoji arteriální hypertenze
  • zlepšují činnost srdce
  • podporuje zadržování vápníku v těle
  • jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů proteinů, vápníku a fosforu
  • vysoký podíl tuků, což z nich dělá vynikající zdroj energie
  • měly často figurovat na jídelníčku vegetariánů ( vysoký obsah bílkovin)
  • prevence proti chřipce a nachlazení
  • mandle + pohyb působí na zdravou funkci pohlavních orgánů
  • neobsahují lepek
  • odbourává stres, únavu a deprese
  • prospívají osteoporóze nebo demineralizací kostí
  • příznivý vliv na zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti i zuby
  • dobře zasytí (velké množství bílkovin a vlákniny)
  • zdroj polyfenolů - obsažené ve slupce (upraví hladinu špatného cholesterolu v krvi)
  • zdroj rostlinných sterolů (fytosteroly) - brání vstřebávání cholesterolu ze zažívacího ústrojí
  • pomáhají při pálení žáhy

Články o mandlích


NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY NA NAŠEM BLOGU

Přečtěte si, co je nového
 

Mandle sa pestujú na mnohých miestach, např. USA, Španielsko, Irán, Saudská Arábia, Libanon, Turecko, Sýria, Jordánsko a Izrael. Mandle jsú výživné, plné energie a ľahko dostupné. Tradičné sladké mandle sú jedlé, zatiaľ čo tie horké sa používajú na výrobu mandľového oleja. Zvyčajne sa jí surová, ale mnoho ľudí tiež pridáva ako prísady do šalátov,...

Mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě, byly nalezené v severní Africe, západní Asii a ve středomořských oblastech. Historické záznamy uvádí, že je naši předci znaly jíž před více jak 4000 roky. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř...

Mandle je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníky všeobecné (Amygdalus communis) rastúce prevažne v subtrópoch (Kalifornia, Grécko, Austrália, Španielsko atď ..).

Ořechy a semenka patří mezi chutné občerstvení a svačinky. Pokud se je bojíte jíst, protože mají vysoký obsah kalorií, možná to ale budete chtít přehodnot, protože díky nim si můžete udržet svoji váhu pod kontrolou. Vláknina a tuky v potravinách, jako např. jsou mandle a slunečnicová semínka, vám mohou pomoci konzumovat méně kalori. Pokud znáte...